Početna » Destinacije » » Barselona

Barselona

Grad u kojem je živio i radio arhitekta Antonio Gaudí, sadrži i njegova najreprezentativnija dela, koja godišnje privlače milione turista iz celog sveta.

 

Barselona, glavni grad Katalonije, je živopisan, kosmopolitski grad koji ne prestaje da fascinira turiste iz svih delova sveta koji pristižu kako bi se divili raskošnoj arhitekturi ovog prelepog grada i uživali u brojnim drugim znamenitostima, atrakcijama ali i dobroj zabavi. Barselona se nalazi na obalama Mediterana, na oko 120 kilometara udaljenosti od Pirineja i granice sa Francuskom.

 

Ne propustite

Ovaj prelepi grad zaista vam može ponuditi obilje predivnih znamenitosti i atrakcija.

Barselona je poznata kao metropola modernizma. Najposećeniji arhitektonski objekat u Španiji je katedrala Sagrada Familia (Sveta porodica), Gaudijevo maestralno delo, koja je ostala nezavršena nakon njegove smrti i još uvek se gradi. Druga poznata dela slavnog arhitekte su kompleks Park Guel, gde je Gaudi i živio poslednjih dvadeset godina svoga života, kuća Mila (Casa Milà), poznatija pod imenom La Pedrera i kuća Batljo (Casa Batlló).

Obiđite Kolumbov spomenik, koji je sagrađen je u čast slavnog istraživača. Posetioci se mogu popeti na vrh statue, visoke 87 metara, odakle se pruža prekrasan pogled. Zanimljivo je da ruka statue sa ispruženim prstom pokazuje suprotno od američkog kontinenta, usmerena prema italijanskom gradu Đenovi, koji se smatra Kolumbovim rodnim gradom.

Trijumfalna kapija jedna je od gradskih znamenitosti. Prednja strana kapije ovenčana je kraljevskim amblemom, ispod kojih je u centru prikazan grad Barselona oko kojeg se nalaze raspoređeni grbovi španskih provincija.

Jedno od najprivlačnijih mjesta grada je šetalište Les Rambles, koje je svakodnevno prepuno ljudi sve do kasnih noćnih sati. Na ovom mestu pronaći ćete svašta: kafiće, restorane,  novinarnice, cvećare, prodavnice ptica, žive ulične skulpture…

Zgrada pod imenom Palata Vireina, svetski poznati teatar Liseu i glavna pijaca Bokeria privlače posebnu pažnju. Tu su i Barri Gòtic (centar stare Barselone) u kome se nalaze brojni kafići i prodavnice. Gràcia je centar boemskog života Barselone, a Montjuïc je deo grada u kome se nalaze galerije i razna mesta za zabavu i razonodu.

Vašoj pažnji preporučujemo i Pikasov muzej koji je jedan je od najpopularnijih i najposećenijih muzeja u Barseloni.

Ne propustite da posetite čuveni Akvarijum, najveći u Evropi i najvažniji na celom Mediteranskom primorju, a sigurno i u svetu. U ogromnom zastakljenom prostoru od oko 80 metara nalaze se tuneli koji vode kroz okeanijum koji sadrži čak 4000 vrsta riba, uključujući i glavnu atrakciju - ajkule.

Gradski Zološki vrt jedan je od najvećih i najlepših u Evropi. Glavna atrakcija ovog čudesnog vrta je “Floquet de Neu” ( snežni majmun ), albino gorila!

 

Klima

Klima je mediteranska sa dugim i žarkim, sunčanim i veoma vlažnim letima i blagim zimama  bez snežnih padavina. Temperatura  zimi skoro nikada ne pada ispod nule, a leti se, naročito krajem jula i u avgustu kreće između 30 i 40°C.

 

Korisne informacije

Velike rasprodaje počinju od druge nedelje januara i traju do kraja februara a ima ih i tokom jula i avgusta.

Prodavnice se otvaraju oko 09:00 i rade do 14:00 h a zatim se ponovo otvaraju u 16:30 h a zatvaraju oko 19:30 h (od ponedeljka do subote).

Metro je brz, efikasan i čist. To je možda i najbolji način da se brzo odvezete do željenog mesta.  Mape su dostupne na svakoj stanici kao i turistički informativni centri. Metro je dostupan od 05:00 do 24:00.

U Barseloni postoje i lokalni vozovi - Ferrocarrils de la Generalitat slični metrou ali voze po drugačijim rutama.

Ukoliko planirate da se vozite vozom van Barselone bilo bi dobro da unapred rezervišete kartu. Za kraće destinacije nije potrebna rezervacija.

Pozovite nas odmah i rezervišite smeštaj za Vaše putovanje.

Nudimo Vam i dodatne pogodnosti, poklone i mogućnost plaćanja na rate.

 

 


Okvirna cena povratne avio karte od 200€. Nudimo povoljne avio karte za sve destinacije.

Više informacija potražite ovde

 

Napomena: Cene date u ovom tekstu su okvirne i kao takve su podložne promeni. Da biste saznali prave cene putovanja i odabrali termin po Vašoj želji pozovite nas na 011/21 85 169 ili popunite upit i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

KLIKNITE OVDE DA POPUNITE UPIT

 
KLIKNITE ZA VIŠE INFORMACIJA

Licenca

BIZNIS PARTNER NAGRADA

Ruski

Italijanska komora

satelit spa

Košutnjak

Premium Design

AMS Kasko

Cene iskazane na sajtu su informativnog karaktera i mogu prikazivati promocije ili biti za ograničen broj smeštajnih jedinica. Za ponudu kontaktirajte agenciju.